Theater van de slaap

THEATER VAN DE SLAAP (2005)

Een voorstelling van theaterkoor Multiple Noise i.s.m. Theater Kamak.
Big Mama en zoon Gino buiten hun voorliefde voor manipulatie naar hartelust uit in hun cafe. Wie binnenkomt is er voorlopig nog niet weer uit. Op een avond ontmoeten twee gasten elkaar hier. Een wil dolgraag gaan slapen, maar kan het niet terwijl de ander juist niet wil slapen.

Het begin van een wervelende muziektheaterproduktie met zang, muziek, spel en dans waar alles om slapen draait maar of er ook daadwerkelijk geslapen wordt???

Alle foto’s zien? Klik hier voor het complete album.

ROLVERDELING:

Koor: Theaterkoor Multiple Noise
Big Mama: Evelien Gerbers
Big Papa: Jan-Willem Holtrop
Zoon Gino: Eino Hoveling
Dochter Gina: Adri van Staveren
Zoon Gianni: René Luttikholt
Harry: Herman Borcheld
Harriëtte: Odette Zekhuis
Verpleegsters: Saskia Leyssenaar, Debora Kort
Muziek Paul Kroeze (piano)
Band: Soul Synergy: Peter Schilmöller (gitaar)
Dirk Schaadt (toetsen)
Carsten Hölscher (bas)
Peter Weissink (drums)

Muzikale leiding: Ton Annink
Script en regie: Lineke Visschedijk
Productie: Annie Tettero
Regieassistent: Doutsie Reitsma
Productieassistent: Marjan ter Keurs
Scriptadvies: Oscar Wagenmans
Kostuumontwerp: Marike Kamphuis
Kostuumuitvoering: Antje te Brinke-Koch & Timberland
Decor: Theater Kamak
Pruiken & grimeontwerp: Anneke Besnyöi
Grimeuitvoering: Gerdie ter Braak, Trudie de Vries & Simone Bos
Licht en geluid: Hans van Munster
Affiche: Erik de Bruin
Productie ondersteuning: Jubileumcommissie Multiple Noise

Een uur puur muziekplezier

HENGELO- Rabotheater (Eijsinkzaal), zaterdagavond.
Première muziektheaterproductie Theater van de Slaap door theaterkoor Multiple Noise, Theater Kamak en Band Soul Synergy, het geheel o.l.v. Dirigent Ton Annink en Regisseuse Lineke Visschedijk.

Het derde lustrum van theaterkoor Multiple Noise kreeg zaterdagavond een extra dimensie door de samenwerking met Theater Kamak en de begeleidingsband Soul Synergy. In krap een uur werden tijdens de première van muziektheaterproductie Theater van de Slaap in het Hengelose Rabotheater alle troeven uitgespeeld: strakke samenzang in smaakvolle arrangementen, goed ondersteund door het swingende combo en gelardeerd door de onbevangen humor van de acteurs en actrices van Theater Kamak.
Het verhaal heeft niet veel om het lijf, maar dient daarom juist als perfecte kapstok voor de aanstekelijk leuke liedjes en hilarische tekstimprovisaties.
Dat theaterkoor Multiple Noise ook uitstekend zonder instrumentale begeleiding (a capella) kan zingen, bleek uit het openingsstuk ‘Vivace’, maar ook uit de Albert Hammond-kraker ‘I’m a train’, door Kamak-acteurs voorzien van een toepasselijke choreografie. Ook onbegeleid klonk Dana dana, met Hongaarse ritmes, in schril contrast met de daarop volgende onvervalste rocker ‘Greased lightnin’, hier vertaald als ‘Word wakker!’.
Het duo dat ooit de Beatles-song ‘We can work it,out’ vernederlandste naar ‘Weekend wordt het koud’ zou zijn vingers af kunnen likken bij de vondst ‘Gin matras is good genag’ als vertwentsing van ‘Ain’t no mountain high enough’.
Alle geledingen hadden puur plezier en dat straalde er vanaf: de zangers en zangeressen van Multiple Noise, die nog eens hun ziel en zaligheid legden in de ultieme liefdesverklaring tijdens ‘Unchained melody’, het negental acteurs van Kamak, dat met de spontane vondsten soms zelfs dirigent Ton Annink op het verkeerde been wist te zetten en de band Soul Synergy, die de zangers wisten te prikkelen tot puike vocale prestaties. Een goed voorbeeld van dit laatste was de Caribisch klinkede finale ‘Feel the rhythm’.
Al met al een aanrader voor wie er niet bij kon zijn afgelopen zaterdag: er volgen nog enkele herkansingen de komende maand.

Koen Edeling

Tubantia 19-09-2005

Advertenties